Soap

Soap (15)

I have been meaning to make some soap for ages so I made a couple of batches.

Jeg har betyder at gøre nogle sæbe for aldre, så jeg lavede et par tæver.

Soap (2)

The first batch is a basic white soap with citronella essential oil, I will use this soap as it is or I will mill it into soap bars. Milling the soap means that I will grate the soap finely, melt it over a double boiler and add water or flower water like rose water, I can then add dried flowers, herbs, spices or ground oats and some essential oils, really pretty much what ever I fancy.

Det første parti er en grundlæggende hvid sæbe med citronella æterisk olie, vil jeg bruge denne sæbe, som den er, eller jeg vil mill det ind sæbe barer. Fræsning sæbe betyder, at jeg vil riv sæbe fint, smelte det over en dobbelt kedel og tilsæt vand eller blomster vand ligesom rosenvand, jeg kan så tilføje tørrede blomster, urter, krydderier eller jorden havre og nogle æteriske olier, virkelig temmelig meget, hvad nogensinde jeg har lyst til.

Soap (5)

The second batch I wanted to make a sweet smelling soap that would deter mozzies!

Det andet parti, jeg ønskede at gøre en duftende sæbe, der ville afholde mozzies!

Soap (6)Soap (7)Soap (9)

I made the basic mixture, all vegetarian, and added dried marigold petals and chamomile flowers I grew last summer, some turmeric to give it a bit of colour and citronella and lavender essential oils.

Jeg gjorde den grundlæggende blanding, alle vegetariske, og tilføjede tørrede morgenfrue kronblade og kamille blomster, jeg voksede sidste sommer, nogle gurkemeje at give det en smule farve og citronella og lavendel æteriske olier.

Soap (10)Soap (12)

I am pleased with the results, the soap is curing at the moment with only a week to go before I can start using it.

Jeg er tilfreds med resultatet, sæben er hærdning i øjeblikket med kun en uge til at gå, før jeg kan begynde at bruge det.

Jeg er ked af at mine danske venner, hvis min oversættelse er ikke godt!

2 thoughts on “Soap

  1. I have sown lots of flower and herbs seeds so hopefully I will be able to dry and use my own, I have grown lots of comfrey plants as they are supposed to be good for ageing skin!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s